Добредојдовте на страницата на Vip македонскиот предизвик, натпревар во програмирање македонски Android апликации за мобилни телефони.

Целта на овој натпревар е да поттикне создавање нови иновативни апликации кои ќе имаат локална примена и ќе го збогатат македонскиот свет на Android апликации. Vip по вторпат го организира Android предизвикот, кој оваа година на учесниците им нуди повеќе уникатни можности:

  • Едукативна програма, која опфаќа:
    • Андроид обуки за програмери – како да се создаде добра апликација
    • Бизнис обуки – како да се продаде и да се заработи од апликацијата
    • Отворени бреинсторминг сесии – предавања/дискусии и размена на искуства
  • Vip Store – онлајн продавница за мобилни апликации каде што програмерите ќе можат да ги постават и да ги продаваат своите апликации
Добредојдовте на страницата на Vip македонскиот предизвик, натпревар во програмирање македонски Android апликации за мобилни телефони.

Предизвикот е завршен. Победниците можете на ги видите на следниот линк.

За какви било прашања, контактирајте нè на android@vipoperator.mk или на нашиот Facebook профил.


Сподели линк на :